Ingatlan kategóriák:

KIEMELT INGATLANOK
ÚJ ÉPÍTÉSŰ INGATLANOK
X. ELADÓ INGATLANOK
XV. ELADÓ INGATLANOK
XVI. ELADÓ INGATLANOK
XVII. ELADÓ INGATLANOK
XVIII. ELADÓ INGATLANOK
XIX. ELADÓ INGATLANOK
EGYÉB KERÜLETEK
ÉPÍTÉSI TELKEK
INGATLANOK PESTMEGYÉBEN
KIADÓ INGATLANOK
KIEMELT AJÁNLATOK
LAKÁSOK A BUDAI OLDALON
LAKÁSOK A PESTI OLDALON
ÜZLETI - IPARI INGATLANOK
VIDÉKI AJÁNLATAINK
XIV. ELADÓ INGATLANOK

Ügyvédi háttér

A Lőrincz Ingatlan Iroda teljes jogi képviseletét Dr. B. Németh László ügyvéd látja el. Az irodája a XI. kerületben a Budafoki úton lévő budapesti Földhivatal mellett működik. Az irodánk évek óta sikeresen működik együtt az ügyvédi irodával. Az eladóink és vevőink itt biztonságos módon köthetnek ingatlan adásvételi, ajándékozási, vagy csereszerződést, vagy bármilyen más jellegű szerződést, vagy megállapodást.

Az ügyfeleink szerződéskötés előtt jogi tanácsot kaphatnak az ingatlan vásárlást érintő jogi kérdésekben az ingatlan értékesítése után felmerülő költségek tekintetében, úgy mint / adó, illeték stb… / A földhivatali esetleg cégbírósági okiratokat a tulajdoni lapot, térkép másolatot a szerződések megkötése előtt kiváltjuk és az abban foglaltakat leellenőrizzük.

A vevőink az adásvételi szerződés megszerkesztésére és abban való jogi képviseletükre az ügyvédet szabadon választhatják. Az irodánk csak felajánlja egy nagy tapasztalattal rendelkező az irodánkkal már régóta sikeresen és megbízhatóan együttműködő, elsősorban ingatlan ügyletekkel foglalkozó és abban jártas ügyvéd segítségét. Az irodánk által sikeresen közvetített ingatlan adásvételi szerződés megkötésénél mindig jelen vagyunk és hatékonyan segítünk annak előkészítésében is. Vevőinknek az ügyvédi képviselet a tulajdon bejegyzési eljárás legutolsó lépéséig a vevő tulajdon bejegyzéséig teljes jogi képviselettel látjuk el.

Egy kis visszatekintés az időben

Ha a régebbi időkre gondolatban egy kicsit visszatekintünk, akkor azt láthatjuk hogy egy ingatlan adásvételi szerződést az eladó és a vevő közös megállapodása alapján elég volt egy papíron rögzíteni aláírni és benyújtani a területileg illetékes Földhivatalhoz. Az ingatlan bejegyzési eljárás ezzel meg is indult.

Az adásvételi szerződéshez nem kellett feltétlenül ügyvéd, elég volt, ha az eladás tényét és az abban foglalt megállapodást egy kézzel írt adásvételi szerződésben két tanú aláírásával rögzítették a felek.

Mint az élet sok más területen ebben is nagyon sokat változott a világ. Ma az ingatlanpiaci mozgás jóval nagyobb mint az elmúlt időkben volt. A nagy számban elkövetett ingatlan csalások és visszaélések végett ma már nem lenne biztonságos, ha az adásvételi szerződést az eladó és a vevő egymás között megírná úgy mint régebben.

Ma ingatlan adásvételi szerződést csak ügyvéd előtt köthetünk aki megszerkeszti az adásvételi szerződést saját aláírásával és száraz pecsétjével hitelesíti és teljes jogi felelősséget vállal.

Sok mindenben változott a Földhivatali eljárások menete, a bejegyzések, iratbeadások menete több biztonsági elemet építettek be. Minden Földhivatali eljárás, bejegyzés ma már kérelemhez kötött.

A továbbiakban még az eladóknak és vevőknek sok hasznos információval és tanáccsal szeretnénk segíteni a biztonságos ingatlan vásárlást. Kérjük, hogy az Ügyvédi szerződéskötés alpontjainak megfelelően olvassák el figyelmesen a jogi tanácsainkat és hogy mire érdemes mindenképpen odafigyelni, ha egy jogügyletben akár eladóként akár vevőként vesznek részt.

Eladók-Bérbeadók figyelmébe

Ingatlankeresők figyelmébe

Kiemelt ingatlan ajánlatok

Eladó ikerház
Cím: 1172 Budapest, Szőlőliget
Ár: 112 000 000.- Ft
Eladó ikerház
Cím: 1171 Budapest, Rákoscsaba
Ár: 99 000 000.- Ft
Eladó családi ház
Cím: 2200 Monor, Monor
Ár: 68 820 000.- Ft
Eladó ikerház
Cím: 2119 Pécel, Pécel
Ár: 132 000 000.- Ft