Ingatlan kategóriák:

KIEMELT INGATLANOK
ÚJ ÉPÍTÉSŰ INGATLANOK
X. ELADÓ INGATLANOK
XV. ELADÓ INGATLANOK
XVI. ELADÓ INGATLANOK
XVII. ELADÓ INGATLANOK
XVIII. ELADÓ INGATLANOK
XIX. ELADÓ INGATLANOK
EGYÉB KERÜLETEK
ÉPÍTÉSI TELKEK
INGATLANOK PESTMEGYÉBEN
KIADÓ INGATLANOK
KIEMELT AJÁNLATOK
LAKÁSOK A BUDAI OLDALON
LAKÁSOK A PESTI OLDALON
ÜZLETI - IPARI INGATLANOK
VIDÉKI AJÁNLATAINK
XIV. ELADÓ INGATLANOK

Jó tanácsok eladóknak

Az alábbiakban olvashatja jó tanácsainkat eladóknak

Legyen tisztában ingatlana jogi helyzetével. A tulajdoni lap alapján kiderül, terheli-e jelzálog az ingatlant, kik a tulajdonosok és milyen hányadban, van-e haszonélvező vagy szolgalmi jog az ingatlanon. Fény derülhet bejegyzetlen széljegyekre és elírásokra is. Osztatlan közös tulajdonú ingatlanoknál (ikerházak, osztatlan telkek, osztatlan házrészek) elővásárlási joggal élhetnek a tulajdonostársak.

Földhivatal mindenki számára nyilvános! Ön is kikérheti bárkinek a tulajdoni lapját, ha tudja a címet vagy a helyrajzi számot! Éljen állampolgári jogával, éljen az információkkal! Ingatlanosa szívesen ad a részletekről és a bejegyzés jellegéről felvilágosítást!

Legyen tisztában az ingatlanát esetlegesen érintő rendezési tervvel. A helyi önkormányzat műszaki osztályán a helyrajzi szám alapján felvilágosítást adnak környezete rendezési tervéről! Ha az ingatlant érinti a rendezési terv, kérdezze meg, hogyan befolyásolja az lakása vagy háza árát. A rendezési tervek nyilvánosak! Kérje ingatlanosa tanácsát

Készítsen legalább vázlatos alaprajzot, melyből a lakás beosztása egyértelmű. Értékesítésnél gyakran kérik!

Igyekezzen reális árat kalkulálni ingatlanára. Vegye figyelembe, hogy a piacon túlkínálat van és a hirdetési újságokban szereplő ingatlanok pontos paramétereit, adottságait, állapotát, értékmódosító tényezőit nem ismeri, ezért az ott megjelölt árak csupán irányárnak tekinthetők. Sok energiát, időt és fáradságot takarít meg, ha viszonylag objektíven, érzelemmentesen méri fel lehetőségeit és az ingatlan értékét. Ha lehetősége van, forduljon szakemberhez értékbecslési tanácsadásért.

Ne kalkuláljon magas árrést az irányár és a tervezett eladási ár közé, mert potenciális vevőket riaszthat el.

Ne végezzen komolyabb beruházást az eladás előtt, a vevők szeretik a saját képükre formálni, alakítani a kiszemelt ingatlant, és az esetleges beruházások nem növelik jelentősen az ingatlan értékét.

Az eladást időzítse megfelelően. Leginkább tavasztól őszig tartó időszak az ingatlanpiac idénye.

Az eladással párhuzamosan kezdje meg leendő ingatlana keresését is, de kötelezettséget a vásárlásra semmiféleképp ne tegyen!

Készüljön fel az érdeklődők fogadására. Tisztaság és a frissen szellőzött ingatlan mindig jobb benyomást kelt! Ingatlanosa segít az Önt érintő helyi sajátosságokban is! Forduljon hozzá bizalommal!

A vevőkkel tárgyaljon tárgyilagosan és határozottan. Ne ragadják el érzelmei, és kérje az ingatlanforgalmazója segítségét

Vevőnek az számít, aki már szerződést kötött Önnel, vagy legalább egy előszerződés keretében foglalót fizetett az ingatlanra. Ne lépjen vissza biztatónak ígérkező érdeklődők miatt az ingatlan további meghirdetésétől. Csak akkor utasítsa vissza a további érdeklődőket, ha már megszületett az adásvételi szerződés.

A szerződés-tervezettel forduljon közjegyzőhöz, ügyvédhez, ingatlanforgalmazójához. Komoly konfliktusokat kerülhet el, ha Önt is képviselik az adásvétel során.

Eladók-Bérbeadók figyelmébe

Ingatlankeresők figyelmébe

Kiemelt ingatlan ajánlatok

Eladó családi ház
Cím: 2119 Pécel, Pécel
Ár: 81 500 000.- Ft
Eladó ikerház
Cím: 1174 Budapest, Rákoshegy
Ár: 91 900 000.- Ft
Eladó sorház
Cím: 1161 Budapest, Rákosszentmihály
Ár: 88 000 000.- Ft
Eladó családi ház
Cím: 1172 Budapest, Rákosliget
Ár: 162 000 000.- Ft